Over het Koffiehuis

Al jaren lang is het op en rond camping De Tachtig Morgen in Vinkeveen een publiek geheim dat het altijd reuze gezellig is met de dagbesteders van De Goede Morgen. Sinds 24 juni 2017 is dit geheim voorgoed onthuld, nu kof ehuis De Goede Morgen haar deuren feestelijk heeft geopend. Een nieuwe, smaakvol vormgegeven plek, waar al het lekkers wordt gemaakt en geserveerd door mensen met een beperking. Maar los van de heerlijke recepten en kof e, zijn het vooral de lol en plezier die deze dagbesteders zullen gaan delen. Jong en oud, beperkt en iets minder beperkt, streekbewoner en verre reiziger; we hebben er met z’n allen een nieuw ‘thuis-naast-thuis’ bij!

We vinden het lastig om te omschrijven wat onze dagbesteders zo bijzonder maakt. Is het hun aangeboren talent om iedereen van zijn of haar eigen wolkje te halen, en in het hier en nu te plaatsen? Hun bijzonder enthousiaste en positieve instelling, waardoor simpele dagelijkse bezigheden ineens weer hun speelse magie terugkrijgen? Hoe het ook zij, je vraagt je direct af, ’Waar maak ik me druk om?’. Dat geluksmomentje, dat is precies de sfeer die we met het koffiehuis willen uitdragen. Het gaat erom dat je met elkaar koffie drinkt, een kletspraatje maakt, en alles even goed is zoals het is.

Het oude, karakteristieke boerderijtje is sinds het ontstaan van de camping de blikvanger van het terrein en heeft op een creatieve, frisse manier een nieuwe invulling gekregen. De afgelopen jaren hebben we veel nagedacht over de manier waarop we deze centrale plek opnieuw tot leven kunnen brengen. Renoveren, slopen, het is allemaal de revue gepasseerd. Uiteindelijk kwam een bevriende kunstenaar en architect met het idee om er een ruïne van te maken, met ernaast ruimte voor een nieuw, modern, sfeervol en multifunctioneel bouwwerk. Een spannend idee, dat ons meteen greep. De ruïne geeft de plek een gevoel van avontuur, je verwacht zoiets simpelweg niet op zo’n plek, waar de architectuur van het kof ehuis op weer andere manieren de verbeelding kietelt. Vanaf het prachtige, lichte kof ehuis kan je straks je fantasie over de ruïne de vrije loop laten gaan. Wie heeft hier gewoond? Hoe was het leven hier vroeger? Deze combinatie prikkelt veel meer dan volledige renovatie van de boerderij, of alleen maar nieuwbouw.

Onze koffieschenkers

Jurre

Jurre van der Weit

Dennis

Dennis Bekker

Ole

Ole Griffioen

Sanne

Sanne Withagen

Rosa

Rosa Griffioen

Roos

Roos Schuijtemaker-De Vries

Sacha

Sacha Mulder

Mike

Mike Glazemaker

Nuria

Nuria Aguerralde

Harmen

Harmen Warries

Femke

Femke van Duijn

Wouter

Wouter van Waning

Marc

Marc Rodenberg

Lisa

Lisa de Bruin

Sam

Sam Poelsma

Tatja

Tatja Peters