Over het Koffiehuis

We vinden het lastig om te omschrijven wat onze dagbesteders zo bijzonder maakt. Is het hun aangeboren talent om iedereen van zijn of haar eigen wolkje te halen, en in het hier en nu te plaatsen? Hun bijzonder enthousiaste en positieve instelling, waardoor simpele dagelijkse bezigheden ineens weer hun speelse magie terugkrijgen? Hoe het ook zij, je vraagt je direct af, ’Waar maak ik me druk om?’. Dat geluksmomentje, dat is precies de sfeer die we met het koffiehuis willen uitdragen. Het gaat erom dat je met elkaar koffie drinkt, een kletspraatje maakt, en alles even goed is zoals het is.

 

Het oude, karakteristieke boerderijtje is sinds het ontstaan van de camping de blikvanger van het terrein en heeft op een creatieve, frisse manier een nieuwe invulling gekregen. De afgelopen jaren hebben we veel nagedacht over de manier waarop we deze centrale plek opnieuw tot leven kunnen brengen. Renoveren, slopen, het is allemaal de revue gepasseerd. Uiteindelijk kwam een bevriende kunstenaar en architect met het idee om er een ruïne van te maken, met ernaast ruimte voor een nieuw, modern, sfeervol en multifunctioneel bouwwerk. Een spannend idee, dat ons meteen greep. De ruïne geeft de plek een gevoel van avontuur, je verwacht zoiets simpelweg niet op zo’n plek, waar de architectuur van het kof ehuis op weer andere manieren de verbeelding kietelt. Vanaf het prachtige, lichte kof ehuis kan je straks je fantasie over de ruïne de vrije loop laten gaan. Wie heeft hier gewoond? Hoe was het leven hier vroeger? Deze combinatie prikkelt veel meer dan volledige renovatie van de boerderij, of alleen maar nieuwbouw.

Koffiekrant

Elke maand hebben wij een virtuele koffiekrant die u kunt krijgen in de mail of hier kunt bekijken. Hierin staan al onze toekomstige evenementen of andere bijzonderheden. Leuk om op de hoogte te blijven?

Stuur dan een email naar  info@koffiehuisdegoedemorgen.nl met als onderwerp 'Aanmelding nieuwsbrief' en dan ziet u deze gezellige koffiekrant elke maand in uw inbox verschijnen. 

Onze koffieschenkers